Rezidența FemArt 2020 și-a anunțat câștigătoarele

În perioada 28 septembrie – 3 octombrie, în cadrul Rezidența FemArt 2020, tinerele regizoare Gabriela Forfotă, Alina Șerban, Carmen Tofeni, Ana Țăran și Andreea Vălean, coordonate de Geoffroy Grison – specialist și consultant în scenarii – au beneficiat  de o săptămână intensivă de training și mentorat ce a inclus peste 13 sesiuni interactive de lucru alături de nume consacrate din cinematografia românească și internațională.

Rezidența FemArt 2020 a inclus totodată o serie de evenimente conexe, precum proiecții de film, masterclass-uri și studii de caz și a fost finalizată cu o sesiune de pitching.

Juriul format din Ada Solomon, Ivana Mladenovici, Rau Jude și Transilvania Internațional Film Festival (TIFF) a desemnat câștigătoarele ediției 2020:

Alina Șerban (foto stânga)

  • Premiul FemArt, oferit de Uniunea Cineastilor din Romania (UCIN), care constă într-o bursă în valoare de 8.750 RON pentru proiectul „Eu contez!”;

Ana Țăran (foto dreapta)

  • Premiul TPS, oferit de Transilvania Internațional Film Festival (TIFF), care constă în participarea la platforma TRANSILVANIA PITCH STOP, proiect dedicat industriei de film, pentru lung metrajul „Cosmografia”;
  • Premiul ARFC, oferit de Asociația Română a Femeilor în Cinema, care constă într-o sesiune aplicată de consultanță pe scenariu cu un expert internațional, pentru proiectul „Cosmografia.

Rezidența FemArt este un proiect cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, realizat cu sprijinul Uniunii Cineaștilor din România și Aparte Film, în parteneriat cu Institutul Francez din România, în cadrul Festivalului Filmului Francez 2020, și cu Premiile Sofia Nădejde. Rezidența FemArt 2020 face parte dintr-un proiect amplu al Asociației Române a Femeilor în Cinema (ARFC), FemArt Film Fest, dedicat femeilor cineast, ajuns anul acesta la cea de a treia ediție.

Parteneri media: Agenția de carte, Agerpres, Bookhub, CAȚAVECII, Her Time Romania, IQads, Metropotam, miscareaderezistenta.ro, MovieNews, Observator cultural, Radio România Cultural, Revista Cariere, Zile și Nopți.